Αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη

 

Ονομάζομαι Σ. Κ. και είμαι νηπιαγωγός. Πριν 6 χρόνια και ύστερα από απουσία ετών επέστρεψα στα Νηπιαγωγεία. Μέχρι τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς ταλαιπωρήθηκα τρομερά αφού πέρασα όλες τις τότε γνωστές ιώσεις. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω την Ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, με τον κ. Στουραϊτη.

Πίστευα, γενικά και αόριστα, ότι η Ομοιοπαθητική θα με βοηθούσε να ενισχύσω τις άμυνες του οργανισμού μου.

Όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί, ήμουν 4,5 μηνών όταν είδα έντρομη άφθονο κατακόκκινο αίμα. Έλαβα μια μόνο κάψουλα και η αιμορραγία σταμάτησε άμεσα την ίδια μέρα χωρίς ορμόνες ή αντιβίωση όπως μου πρότειναν κάποιοι γυναικολόγοι.

Έτσι απέκτησα το πρώτο μου παιδί, τον Ιάσωνα.

Είμαι σίγουρη ότι θα έχω ξεχάσει πολλές άλλες περιπτώσεις που με βοήθησε ο κ. Στουραϊτης με την Ομοιοπαθητική αφού και για μένα η Ομοιοπαθητική είναι πια τρόπος ζωής και ο θεραπευτής μου, ο κ. Στουραϊτης, είναι πιο κοντά μας από οποιονδήποτε γιατρό. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος!

Σ. Κ., Παλλήνη, 2 Νοεμβρίου 2001


 

Ακράτεια

 

Πριν ένα χρόνο έκανα επέμβαση για κυστεορθοκήλη. Έμεινα στο νοσοκομείο μια εβδομάδα με καθετήρα συνέχεια. Μου έβγαλαν τον καθετήρα και γύρισα στο σπίτι μου. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι είχα μεγάλη ακράτεια ούρων, δηλαδή έχανα ούρα σχεδόν σε κάθε κίνηση. Η γυναικολόγος μου, μου συνέστησε μια φαρμακευτική αγωγή, την οποία δεν ακολούθησα. Συνεννοήθηκα με τον Ομοιοπαθητικό μου κ Στουραϊτη, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, και μου έδωσε μια κάψουλα. Σε 2 – 3 μέρες η ακράτεια βελτιώθηκε πάρα πολύ, μέχρι που σε λίγο χρονικό διάστημα πέρασε, προς μεγάλη έκπληξη της γυναικολόγου μου.

Χ.Θ., Πειραιάς, 20/1/2002


 

Αμυγδαλίτιδα

 

Το όνομά μου είναι Α.Θ. Ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζα μια οξεία αμυγδαλίτιδα ομοιοπαθητικά και ήρθα σε επαφή με ένα μικρό θαύμα!

Από παιδί πάθαινα συχνά αμυγδαλίτιδες, τις οποίες αντιμετώπιζα με αντιβίωση. Μόλις είχα αρχίσει ομοιοπαθητική θεραπεία στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής με τον κ. Στουραϊτη, όταν έπαθα ξανά την γνωστή μου αμυγδαλίτιδα. Μέσα σε δυο μέρες έφτασα να έχω 39,5 πυρετό και αμυγδαλές τόσο πρησμένες, σαν καρύδια, που όχι να καταπιώ, αλλά ούτε να αναπνεύσω δεν μπορούσα. Ο Ομοιοπαθητικός μου, μου έδωσε τηλεφωνικώς κάποια σκευάσματα αυτές τις δυο μέρες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απογοητευμένη, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να πάρω αντιβίωση όπως παλιά και πήρα τον κ. Στουραϊτη τηλέφωνο για να τον ενημερώσω. Εκείνος, ανένδοτος, ήρθε σπίτι μου να με δει, και μου έδωσε μια κάψουλα. Ήταν 9 η ώρα το βράδυ και μου είπε ότι θα ερχόταν ξανά στις 11, όπως και έγινε. Μόλις ήρθε κοιτάξαμε τις αμυγδαλές μου στον καθρέφτη όπου αντί για «καρύδια» είδαμε «αμύγδαλα». Μπορούσα να καταπιώ το σάλιο μου και ένοιωθα λίγο καλύτερα. Μου είπε ότι το επόμενο πρωί δεν θα είχα τίποτα. Πραγματικά, την επόμενη μέρα ήμουν απύρετη, χωρίς πόνο, με φυσιολογικές αμυγδαλές και σωματικά καλύτερα. Είχε γίνει ένα μικρό θαύμα! Από τότε έχουν περάσει 6 χρόνια που ακολουθώ την Ομοιοπαθητική και δεν με έχουν ξαναενοχλήσει οι αμυγδαλές μου.

Α.Θ., Πειραιάς, 26/1/2002


 

Αναιμία

 

Ο Χαράλαμπος Π. είναι σήμερα 151/2 χρονών. Στα 11, όταν δηλαδή πήγαινε στην 6η Δημοτικού, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους. Πήγαμε στον παιδίατρο και έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, που έδειξαν έντονη αναιμία. Έτσι ο Χαράλαμπος, κατόπιν υποδείξεως του παιδίατρου, άρχισε να παίρνει σίδηρο. Τελείωσε την 6η Δημοτικού σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όμως τα προβλήματα ξανάρχισαν στο Γυμνάσιο και κορυφώθηκαν στην 2α Γυμνασίου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με σίδηρο και βιταμίνες, αφού το παιδί ένοιωθε εξάντληση και αδυναμία στο να διαβάσει. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν πάρα πολλά. Αντέδρασα και προσπάθησα να βρω μια λύση.

Μια φίλη μου είπε να απευθυνθώ στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Τώρα, μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία που έκανε ο Χαράλαμπος με τον κ. Στουραϊτη, έδειξε ένα άλλο παιδί. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αντοχή στο διάβασμα και έφυγαν όλες οι παλιές του φοβίες.

Η μητέρα του Χαράλαμπου, Αθήνα, 16 Μαΐου 2001


 

Άσθμα

 

Απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής με αρκετή δυσπιστία, και αφού είχα απογοητευθεί από την αγωγή και θεραπεία της κλασσικής ιατρικής.

Πιο συγκεκριμένα ο γιος μου Κωνσταντίνος, 13 χρονών, παρουσίασε βρογχικό άσθμα. Η θεραπεία που έκανε ήταν κορτιζονούχα φάρμακα, αντιβιώσεις και εισπνοές. Είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει 5 είδη διαφορετικών φαρμάκων καθημερινά, από 2 ή 3 δόσεις καθημερινά, και το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό. Συνέχιζε να βήχει συνεχώς σαν γέρος, είχε σταματήσει την αθλητική του δραστηριότητα και το βράδυ είχε φτάσει τις 29 – 32 αναπνοές το λεπτό.

Η θεραπεία που του δόθηκε από τον ομοιοπαθητικό κ. Γεράσιμο Στουραϊτη συνίστατο σε ένα είδος φαρμάκου, μόνο μια κάψουλα εφ’ άπαξ και στην συνέχεια μια κάθε μέρα για έναν μήνα. Ήμουν αρκετά δύσπιστη για το αποτέλεσμα, το οποίο όμως ήταν εκπληκτικό. Ήδη από το πρώτο δεκαήμερο η βραδινή αναπνοή του επανήλθε σε φυσιολογικά πλαίσια, 20 – 23 ανά λεπτό, σταμάτησε σταδιακά ο τρομερός βήχας και μετά από 20 ημέρες ξεκίνησε την προπόνησή του.

Πιστεύω ότι η Ομοιοπαθητική έχει να προσφέρει πολλά, αρκεί να μη την αγνοούμε, διότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και εχθρική αντιμετώπιση από την κλασσική ιατρική.

Δ.Ε., Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002


 

Αϋπνία

 

Είχα έλθει σε πλήρη αϋπνία και ένα βήμα πριν από τα υπνωτικά χάπια έκανα θεραπεία Ομοιοπαθητικής με τον κ. Στουραϊτη Γεράσιμο και έλυσα το πρόβλημά μου οριστικά.

Χ.Κ., Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2002


 

Βραδυγλωσία

 

Το δεύτερο (για το πρώτο βλέπε «Πρόπτωση πρωκτού») πρόβλημα του γιου μου ήταν πιο σοβαρό. Μία ημέρα ο γιος μου ήρθε από το σχολείο κεκίζοντας. Μας έπιασε πανικός. Τρέξαμε αμέσως στον κ. Στουραϊτη. Ευτυχώς, το πρόβλημα ξεπεράστηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Αθανάσιος Μαυρίδης, Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2002


 

Βρεφικό έκζεμα

 

Ονομάζομαι Σ. Κ. Όταν ο Ιάσωνας, το πρώτο μου παιδί, παρουσίασε βρεφικό έκζεμα απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής όπου, με την επίβλεψη του κ. Στουραίτη, το βρεφικό έκζεμα πέρασε γρήγορα χωρίς καθόλου κορτιζόνη, μόνο με την Ομοιοπαθητική.

Σ. Κ., Παλλήνη, 2 Νοεμβρίου 2001


 

Βρογχοπνευμονία

 

Όταν ήμουν 6 χρονών είχα περάσει πνευμονία. Έχω, λοιπόν, μια ευαισθησία που γίνεται πρόβλημα όταν κρυολογήσω.

Θυμάμαι, πέρυσι τον χειμώνα, ένα απλό κρυολόγημα θα κατέληγε πάλι σε πνευμονία αν δεν το αντιμετώπιζα ομοιοπαθητικά.

Ξεκίνησα να έχω συνάχι και βήχα και μια δυσκολία στην αναπνοή. Πήρα ένα φυτικό σιρόπι για τον βήχα και καραμέλες για τον λαιμό, αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετό. Άρχισε να πονάει το στήθος μου στην αναπνοή, να έχω πυρετό και δύσπνοια. Άρχισα να βήχω έντονα, με κιτρινωπά φλέγματα και σφύριγμα στην αναπνοή.

Απευθύνθηκα στον κ. Στουραϊτη, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, ο οποίος μου είπε να με εξετάσει κάποιος γιατρός για να ξέρω τι ακριβώς έχω.

Ο γιατρός διέγνωσε βρογχοπνευμονία και μου συνταγογράφησε αντιβίωση σε ενέσεις, βρογχοδιασταλτικά σπρέι και σιρόπι για τον βήχα.

Όμως το πρόβλημα λύθηκε από τον Ομοιοπαθητικό μου με μια μόνο κάψουλα Ομοιοπαθητικού φαρμάκου, που με βοήθησε να τα ξεπεράσω όλα και να γίνω πολύ γρήγορα καλά!

Μ.Π., Πειραιάς, 26/1/2002


 

Γρίπη των χοίρων

 

Ονομάζομαι Βασιλική Παπαϊωάννου. H κόρη μου Άρτεμις Παπαδοπούλου 13 ετών μετέβη, μαζί με άλλους μαθητές του Σχολείου της, για 15ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Παρίσι - Γαλλία.. Όλα έβαιναν καλώς έως ότου εμφάνισε στις 08/07/2009 (στη 2η εβδομάδα) πονόλαιμο. Τα ίδια συμπτώματα εμφάνισαν και άλλα 16 παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή αυτή. Οι γιατροί της Εστίας που διέμεναν διέγνωσαν απλή φαρυγγίτιδα. Την επόμενη μέρα κάποια παιδιά εμφάνισαν πυρετό, βήχα, καταρροή, πτώση δυνάμεων. Η Άρτεμις μαζί με τη συμμαθήτρια που συγκατοικούσε εμφάνισε βήχα, καταρροή και πτώση δυνάμεων.

Στις 11/7/2009 επέστρεψαν στην Ελλάδα. Η Άρτεμις μαζί με κάποιους από τους συμμαθητές της ανέβασε θερμοκρασία 37,4. Ένας συμμαθητής της, όμως, ανέβασε πυρετό 39,5. Οι γονείς του ανησύχησαν και τον πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί του έκαναν την εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικός στη γρίπη των χοίρων (Η1Ν1) και βρέθηκε θετικός. Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν το Σχολείο, ότι το παιδί είχε προσβληθεί από την γρίπη αυτή, ώστε να ενεργοποιηθούν και οι λοιποί γονείς και να ελέγξουν τα παιδιά τους. Βρέθηκε ότι όλα τα παιδιά, τουλάχιστον που εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων. Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» αντιμετώπισαν το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα και συνέστησαν τόσο στους γονείς, όσο και στα παιδιά που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην έρχονται σε άμεση επαφή μεταξύ τους (μύτη, στόμα, χέρια), να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, από τους αρρώστους. Επίσης συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες με TAMIFLU, τόσο στα παιδιά που είχαν προσβληθεί, όσο και στα άτομα (γονείς, αδέλφια κλπ.) που διέμεναν μαζί και έρχονταν σε επαφή μαζί τους.

Η Άρτεμις, εδώ και 3 έτη ακολουθεί την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και πιο συγκεκριμένα την παρακολουθεί ο ομοιοπαθητικός κ. Γεράσιμος Στουραϊτης, ο οποίος στις 11/07/2009, αν και ευρισκόμενος σε διακοπές, με άκουσε προσεκτικά και με την ίδια ζέση που θα με άκουγε αν ήμουν στο γραφείο του, ενημερώθηκε από εμέ την ίδια για τα συμπτώματα της Αρτέμιδος και μου συνέστησε μία κάψουλα για την περίπτωση της, την NUX VOMICA 1M. Μετά την λήψη της κάψουλας αυτής και από την επόμενη ημέρα η Άρτεμις εκτός από το μικρό βήχα, ο οποίος όλο και ελαττωνόταν δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα. Σημειωτέον, ότι έλαβε μόνον αυτή την κάψουλα και δεν ακολούθησε την θεραπευτική αγωγή που συνέστησαν στο Νοσοκομείο Παίδων μιας και ακολουθεί την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ κ. Γεράσιμο Στουραϊτη για την ταχύτητα με την οποία αντελήφθη το θέμα, (μόνον από τα συμπτώματα) και πριν καν έχουμε τα αποτελέσματα του Νοσοκομείου Παίδων και έδωσε στην Άρτεμη τη σωστή αγωγή, όσο και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ για την υπευθυνότητα την οποία επιδεικνύουν στις περιπτώσεις αυτές.

Για την ακρίβεια των προαναφερομένων

Βασιλική Παπαϊωάννου


 

Γυναικολογικές μολύνσεις

 

Για την αντιμετώπιση μιας οξείας γυναικολογικής μόλυνσης απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Ο κ. Στουραίτης μου συνέστησε να πάρω μια ομοιοπαθητική κάψουλα και με μεγάλη έκπληξη ένοιωσα να υποχωρεί το πρόβλημά μου μέσα σε λίγες ώρες.

Σ.Κ., Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2001


 

Δυσλεξία

 

Ο μικρός μου γιος παρουσιάζει προβλήματα δυσλεξίας. Δυστυχώς, το αντιληφθήκαμε αργά. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον κ. Στουραϊτη, δίχως να έχουμε μέχρι στιγμής το ποθητό αποτέλεσμα. Μετά από την λήψη του φαρμάκου το παιδί παρουσιάζει ύστερα από λίγες ημέρες μία αισθητή βελτίωση, αλλά στην συνέχεια επιστρέφει στην ίδια κατάσταση. Δεν απογοητευόμαστε. Γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.

Αυτό πάντως που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι η Ομοιοπαθητική δεν είναι απλώς μία εναλλακτική μορφή θεραπείας. Είναι τελικά τρόπος ζωής.

Θανάσης Μαυρίδης, Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2002


 

Έκζεμα

 

Εδώ και πολλά χρόνια (35 – 40) υπέφερα από κάποια μορφή εκζέματος, κυρίως στο στήθος. Φωτοευαισθησία ήταν η διάγνωση. Η φαγούρα ήταν ανυπόφορη. Πάντα γύριζα την πλάτη μου προς τον ήλιο για προφύλαξη. Είχα απευθυνθεί σε διάφορους γνωστούς δερματολόγους και μου είχαν δώσει διάφορα φάρμακα και κορτιζόνη, που όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Πριν από 7 περίπου χρόνια ο κ. Στουραίτης ανέλαβε την περίπτωσή μου και με μια και μόνο κάψουλα το έκζεμα εξαφανίσθηκε χωρίς να παρουσιασθεί ξανά! Έκτοτε για οτιδήποτε μου συμβαίνει απευθύνομαι στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Βέβαια δεν αναφέρομαι σε λοιμώξεις και κρυολογήματα, γιατί αυτά είναι συνήθη.

Μ.Κ., Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2002


 

Εξάντληση

 

Ο Χαράλαμπος Π. είναι σήμερα 151/2 χρονών. Στα 11, όταν δηλαδή πήγαινε στην 6η Δημοτικού, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους. Πήγαμε στον παιδίατρο και έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, που έδειξαν έντονη αναιμία. Έτσι ο Χαράλαμπος, κατόπιν υποδείξεως του παιδίατρου, άρχισε να παίρνει σίδηρο. Τελείωσε την 6η Δημοτικού σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όμως τα προβλήματα ξανάρχισαν στο Γυμνάσιο και κορυφώθηκαν στην 2α Γυμνασίου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με σίδηρο και βιταμίνες, αφού το παιδί ένοιωθε εξάντληση και αδυναμία στο να διαβάσει. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν πάρα πολλά. Αντέδρασα και προσπάθησα να βρω μια λύση.

Μια φίλη μου είπε να απευθυνθώ στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Τώρα, μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία που έκανε ο Χαράλαμπος με τον κ. Στουραϊτη, έδειξε ένα άλλο παιδί. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αντοχή στο διάβασμα και έφυγαν όλες οι παλιές του φοβίες.

Η μητέρα του Χαράλαμπου, Αθήνα, 16 Μαΐου 2001


 

Ιγμορίτιδα

 

Η γνωριμία μου με την Ομοιοπαθητική ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια. Τυχαία, μία γειτόνισσά μου με οδήγησε στο Κέντρο στο Μαρούσι για ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα. Η επαφή μου με το αντικείμενο δεν ήταν η δέουσα, αφού μου σχηματίστηκε η εντύπωση ότι η Ομοιοπαθητική είναι η τελευταία ελπίδα του ασθενούς για περιπτώσεις που η συμβατική ιατρική σηκώνει ψηλά τα χέρια. Γι’ αυτό δεν ευθυνότανε φυσικά ο ιατρός που τότε με εξέτασε, αλλά η δική μου ελλιπής ενημέρωση. Πρώτη φορά άρχισα να βλέπω την Ομοιοπαθητική με ένα διαφορετικό μάτι μετά από την γνωριμία μου με τον κ. Γεράσιμο Στουραϊτη. Τα τελευταία χρόνια τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Όχι λόγω της προσωπικότητάς του, η οποία είναι ομολογουμένως έντονη, αλλά επειδή τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζω εγώ και η οικογένειά μου τηλεφωνούμε ή επισκεπτόμαστε τον κ. Στουραϊτη. Ακόμη και για αυτά τα λεγόμενα απλά κρυολογήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μία κάψουλα με σήκωσε από το κρεβάτι την πρώτη κιόλας ημέρα της εμφάνισης του τύραννου ιού της γρίπης!

Η σύζυγός μου ήταν αρχικά δύσπιστη. Μέχρι την ημέρα εκείνη που εισήχθη επειγόντως στον Ερυθρό Σταυρό με αφόρητους πόνους στο κεφάλι, λόγω μετωπιαίας κολπίτιδας και ιγμορίτιδας. Ήταν τόσο δυνατοί οι πόνοι που αισθανότανε σαν να τις ξεριζώνει κάποιος τα μαλλιά τούφες - τούφες. Είχε συγκεντρωθεί υγρό στο μέτωπό της και η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Οι γιατροί θα είχαν προχωρήσει άμεσα σε εγχείρηση, αλλά φοβήθηκαν - και δικαίως - από το γεγονός ότι η σύζυγός μου είχε στο παρελθόν χειρουργηθεί στα μάτια. Στο Ερυθρό μείναμε για δεκαπέντε ημέρες και το φαινόμενο υποχώρησε ύστερα από την χρήση πολύ ισχυρής αντιβίωσης. Όχι όμως για πολύ. Ύστερα από δύο μήνες το σενάριο επαναλήφθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εισαγωγή στο νοσοκομείο, αντιβίωση κλπ.

Οι γιατροί μας προετοίμασαν ψυχολογικά κατά την έξοδό μας για την τρίτη αναμενόμενη είσοδό μας στο νοσοκομείο, την τέταρτη στην συνέχεια, την πέμπτη και πάει λέγοντας. Διότι το πρόβλημα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με εγχείρηση, η οποία, όμως, είχε τους κινδύνους της στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά και με εγχείρηση δεν ήταν βέβαιο ότι το πρόβλημα δεν θα παρουσιαζότανε και πάλι στο μέλλον!

Τότε την έπεισα να δοκιμάσει την Ομοιοπαθητική. Μέσα σε είκοσι ημέρες το υγρό εξαφανίστηκε πλήρως και οι γιατροί του Ερυθρού πίστευαν ότι τους δείξαμε ακτινογραφία άλλου ασθενούς! Εδώ και επτά χρόνια η μετωπιαία κολπίτιδα δεν μας έχει απασχολήσει...


 

Ίκτερος

 

Όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μου, ο Πετράκης, ξεπεράσαμε τον ίκτερο και τους μώλωπες της γέννας με την Ομοιοπαθητική, με την επίβλεψη του κ. Στουραίτη. Εγώ βγήκα από το μαιευτήριο χωρίς να έχω πάρει ούτε αντιβίωση ούτε φάρμακα για τις συσπάσεις της μήτρας παρά μόνον ομοιοπαθητικά. Το γάλα που θήλασα τα μωρά μου ήταν «πεντακάθαρο».

Γλιτώσαμε πολύ πόνο και πολλά καρούμπαλα από καψίματα και από πτώσεις, πάντα με την Ομοιοπαθητική, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής.

Σ.Κ., Παλλήνη, 31. Ιανουαρίου 2002


 

Καταρράκτης

 

Στα τέλη του 1997 ο οφθαλμίατρός μου κ.Καρέλης μου είπε πως ο καταρράκτης στο αριστερό μου μάτι θα έπρεπε σε λίγους μήνες να χειρουργηθεί. Το ανέφερα στον ομοιοπαθητικό μου κ. Στουραϊτη, και με την δική του παρέμβαση μέχρι σήμερα ο καταρράκτης δεν με ενοχλεί.

Κ.Μ., (έτος γεννήσεως 1924), Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2002


 

Κρυολογήματα

 

Κύριε Στουραϊτη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι θεωρώ ότι οι συναντήσεις μας ήταν καθοριστικές για την στροφή της νοοτροπίας μου ως προς το θέμα της υγείας.

Η θεραπεία της Ομοιοπαθητικής σε βάθος, χωρίς μάλιστα παρενέργειες, είναι γεγονός σε πολλές περιπτώσεις σοβαρές και στους μικροτραυματισμούς και κρυολογήματα της καθημερινότητας.

Η αντικατάσταση των αντιβιοτικών και της κορτιζόνης με ομοιοπαθητικές αγωγές είχε τα ποθητά αποτελέσματα της ίασης στα μέλη της οικογένειάς μου.

Καλή δύναμη για την συνέχιση του έργου σας.

Σας ευχαριστούμε

Δ. Β., Πετρούπολη, 24/1/2002


 

Κύστη στην ωοθήκη

 

Ονομάζομαι Ιωάννα Μ. Η κόρη μου είναι 15 ετών και της παρουσιάσθηκε μια κύστη 7,8 εκατοστών στην δεξιά ωοθήκη. Την πήγα στον γυναικολόγο, που μου συνέστησε να κάνει θεραπεία με ορμόνες ή με παρακέντηση. Για να αποφύγει το παιδί μου τις ορμόνες, αποφάσισα να απευθυνθώ στην Ομοιοπαθητική. Το παιδί μου ξεκίνησε θεραπεία στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, με τον κ. Στουραϊτη στις 23 Ιανουαρίου 2001. Στις αρχές Απριλίου του ιδίου έτους, δηλαδή μετά από περίπου 2 μήνες, πήγα την κόρη μου να κάνει υπερηχογράφημα για να δούμε αν είχε συμβεί κάτι με την κύστη. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι η κύστη είχε φύγει εντελώς, πράγμα που δεν μπορούσε να το πιστέψει ούτε και ο γυναικολόγος!

Ιωάννα Μ, Εύβοια,18 Μαΐου 2001


 

Λαρυγγίτιδα

 

Είμαι φαρμακοποιός. Ο γιος μου σε ηλικία 2 χρονών έπαθε την πρώτη του λαρυγγίτιδα. Καταλήξαμε στο νοσοκομείο με κορτιζόνη ενδοφλέβια και για 2 ημέρες σε τέντα οξυγόνου. Τους επόμενους 3 μήνες είχε 2 κρίσεις λαρυγγίτιδας που τις αντιμετωπίσαμε με κορτιζόνη στο σπίτι. Μη θέλοντας το παιδί μου να παίρνει κορτιζόνη και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία, ξεκίνησα ομοιοπαθητική θεραπεία στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής υπό την επίβλεψη του κ. Στουραϊτη. Σε 3 μήνες ξύπνησε ένα βράδυ στις 3 η ώρα με έντονη δύσπνοια. Έβηχε και δεν μπορούσε να πάρει αναπνοή. Ξύπνησα τον Ομοιοπαθητικό του, ο οποίος μου είπε να του δώσω Belladonna 10 M. Έτσι και έκανα. Τα λεπτά μου φαινόντουσαν αιώνες και γι’ αυτό τα μέτραγα. Σε 15 λεπτά ακριβώς μετά την κάψουλα, ο βήχας σταμάτησε και η αναπνοή του ήταν σχεδόν κανονική. Στις 4 η ώρα κοιμότανε ξανά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Τώρα πια ο γιος μου είναι 10 χρονών και όχι μόνο έχουμε ξεχάσει την λαρυγγίτιδα, αλλά δεν έχει αρρωστήσει τα τελευταία 4 χρόνια.

Α.Θ., Πειραιάς, 26 Ιανουαρίου 2002

Για κρίσεις λαρυγγίτιδας του παιδιού μου απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Υπό την επίβλεψη του κ. Στουραϊτη η λαρυγγίτιδα θεραπεύθηκε με την Ομοιοπαθητική, χωρίς αντιβίωση ή κορτιζόνη.

Κ.Σ., Αθήνα, 2/11/2001


 

Μετεγχειρητική αγωγή

 

Το 2000 έκανα εγχείρηση αρκετά προχωρημένης βουβωνοκήλης. Είπα στον χειρουργό μου ότι δεν ήμουν διατεθειμένη να πάρω αντιβιώσεις κτλ. Και απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, στον κ. Στουραϊτη. Έτσι πριν από την επέμβαση ο κ. Στουραϊτης μου έδωσε κάποια σκονούλα, και μετά την εγχείρηση νομίζω άλλες δυο φορές. Έτσι δίχως αντιβίωση, ορό και παυσίπονα, σηκώθηκα την ίδια μέρα από το κρεβάτι σχεδόν χωρίς καθόλου πόνο.

Μ.Κ., Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2002


 

Μετωπιαία κολπίτιδα

 

Η σύζυγός μου ήταν αρχικά δύσπιστη. Μέχρι την ημέρα εκείνη που εισήχθη επειγόντως στον Ερυθρό Σταυρό με αφόρητους πόνους στο κεφάλι, λόγω μετωπιαίας κολπίτιδας και ιγμορίτιδας. Ήταν τόσο δυνατοί οι πόνοι που αισθανότανε σαν να τις ξεριζώνει κάποιος τα μαλλιά τούφες - τούφες. Είχε συγκεντρωθεί υγρό στο μέτωπό της και η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Οι γιατροί θα είχαν προχωρήσει άμεσα σε εγχείρηση, αλλά φοβήθηκαν - και δικαίως - από το γεγονός ότι η σύζυγός μου είχε στο παρελθόν χειρουργηθεί στα μάτια. Στο Ερυθρό μείναμε για δεκαπέντε ημέρες και το φαινόμενο υποχώρησε ύστερα από την χρήση πολύ ισχυρής αντιβίωσης. Όχι όμως για πολύ. Ύστερα από δύο μήνες το σενάριο επαναλήφθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εισαγωγή στο νοσοκομείο, αντιβίωση κλπ.

Οι γιατροί μας προετοίμασαν ψυχολογικά κατά την έξοδό μας για την τρίτη αναμενόμενη είσοδό μας στο νοσοκομείο, την τέταρτη στην συνέχεια, την πέμπτη και πάει λέγοντας. Διότι το πρόβλημα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με εγχείρηση, η οποία, όμως, είχε τους κινδύνους της στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά και με εγχείρηση δεν ήταν βέβαιο ότι το πρόβλημα δεν θα παρουσιαζότανε και πάλι στο μέλλον!

Τότε την έπεισα να δοκιμάσει την Ομοιοπαθητική. Μέσα σε είκοσι ημέρες το υγρό εξαφανίστηκε πλήρως και οι γιατροί του Ερυθρού πίστευαν ότι τους δείξαμε ακτινογραφία άλλου ασθενούς! Εδώ και επτά χρόνια η μετωπιαία κολπίτιδα δεν μας έχει απασχολήσει...

Θανάσης Μαυρίδης, Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2002


 

Νεφρική διαταραχή

 

Ονομάζομαι Σ. Μ. και ζω στην Θεσσαλονίκη. Στις 1/6/2000 σε γνωστό διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε η εξής διάγνωση για τον δεξιό μου νεφρό:

«Λόβοσις στο μέσο του δεξιού νεφρού. Μείωση του φλοιού και αποδιοργάνωση του καλυκοπυελικού συστήματος στον άνω πόλο φλεγμονώδης αντίδραση».

Σύμφωνα με αυτή την συμπτωματολογία, η τελική γνωμάτευση του γιατρού ήταν να εισαχθώ εντός μιας εβδομάδας σε νοσοκομείο, θεωρώντας απαραίτητη την εγχείρηση στον δεξί νεφρό. Μάλιστα μου τόνισε ότι αν δεν τον άκουγα οι συνέπειες μπορεί να ήταν πολύ σοβαρές.

Απευθύνθηκα στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής όπου, υπό την καθοδήγηση του κ. Στουραϊτη τα συμπτώματα που ένοιωθα (πόνος τσούξιμο στην ούρηση κτλ) εξαφανίσθηκαν σε διάστημα λίγων ημερών. Κάποιους μήνες αργότερα θέλοντας να ελέγξω την πορεία των νεφρών μου, επανέλαβα το υπερηχογράφημα στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο, και με έκπληξη ο γιατρός μου παρέδωσε την εξής διάγνωση:

«Νεφροί άμφω φυσιολογικοί σε μέγεθος και σύσταση».

Σ. Μ., Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2001


 

Ουρολοίμωξη

 

Πριν από 4 χρόνια περίπου, είχα κρυολογήσει. Βέβαια δεν ανησύχησα γιατί εργάζομαι σε φαρμακείο και θα έπαιρνα κάποια φάρμακα για να το αντιμετωπίσω. Τα συμπτώματα της γρίπης άρχισαν να υποχωρούν μετά από λίγες μέρες, αλλά με ανησυχούσε ένας βαρύς και οξύς πόνος στην πλάτη. Άρχισα να έχω δέκατα και μια συχνουρία. Το βράδυ της ίδιας μέρας έκανα 41 πυρετό με ρίγη και σπασμούς. Είχα χάσει την επαφή με το περιβάλλον μου και ήθελα μόνο να κοιμάμαι. Την επόμενη το πρωί αποφάσισα να πάω σε γιατρό, που μου συνέστησε άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο. Φτάνοντας στο νοσοκομείο έκανα κάποιες εξετάσεις που έδειξαν ότι είχα ουρολοίμωξη. Μου συνταγογράφησαν 3 κουτιά αντιβίωση Aproxin 500 mg και παυσίπονα.

Εγώ συνέχιζα να έχω υψηλό πυρετό, πόνους στα νεφρά και τάση να λιποθυμήσω.

Δεν ήθελα καθόλου να σκεφτώ ότι θα έπαιρνα τόση αντιβίωση και αποφάσισα να το αντιμετωπίσω με την Ομοιοπαθητική.

Το ίδιο βράδυ επικοινώνησα με τον κ. Στουραϊτη, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Εκείνος μετά από ώρα και κάνοντάς μου κάποιες ερωτήσεις, μου έδωσε μία κάψουλα και μου είπε το πρωί να επικοινωνήσω πάλι μαζί του.

Θυμάμαι, πήρα την κάψουλα στις 8 το βράδυ έχοντας 40 πυρετό και φρικτούς πόνους. Με έκπληξή μου, στις 9, δηλαδή μετά από μία ώρα, είχα 36 θερμοκρασία και αισθανόμουν καλά, χωρίς να έχω πάρει κάτι άλλο, μόνο το ομοιοπαθητικό φάρμακο!

Από εκείνο το βράδυ κάνω Ομοιοπαθητική και με την βοήθειά της αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχω.

Μ. Π., Πειραιάς, 26 Ιανουαρίου 2002


 

Πονόδοντος

 

Αγαπητέ Γεράσιμε, και πάλι πολλά ευχαριστώ για την συμβουλή να λάβω Chamomilla, με βοήθησε θαυμάσια. Κατά την πτήση από την Γερμανία προς την Ελλάδα με έπιασε πονόδοντος που έγινε πολύ έντονος την επόμενη ημέρα. Μετά την λήψη της Chamomilla ο πόνος εξαφανίσθηκε.

U.R., ιατρός, Πόρος, 18/01/2002


 

Πονοκέφαλοι

 

Ο Χαράλαμπος Π. είναι σήμερα 151/2 χρονών. Στα 11, όταν δηλαδή πήγαινε στην 6η Δημοτικού, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους. Πήγαμε στον παιδίατρο και έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, που έδειξαν έντονη αναιμία. Έτσι ο Χαράλαμπος, κατόπιν υποδείξεως του παιδίατρου, άρχισε να παίρνει σίδηρο. Τελείωσε την 6η Δημοτικού σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όμως τα προβλήματα ξανάρχισαν στο Γυμνάσιο και κορυφώθηκαν στην 2α Γυμνασίου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με σίδηρο και βιταμίνες, αφού το παιδί ένοιωθε εξάντληση και αδυναμία στο να διαβάσει. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν πάρα πολλά. Αντέδρασα και προσπάθησα να βρω μια λύση.

Μια φίλη μου είπε να απευθυνθώ στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Τώρα, μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία που έκανε ο Χαράλαμπος με τον κ. Στουραϊτη, έδειξε ένα άλλο παιδί. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αντοχή στο διάβασμα και έφυγαν όλες οι παλιές του φοβίες.

Η μητέρα του Χαράλαμπου, Αθήνα, 16 Μαΐου 2001

Η σχέση μου με την Ομοιοπαθητική άρχισε πριν από περίπου 10 χρόνια. Τότε υπέφερα από δυνατό πονοκέφαλο, κυρίως στις κόγχες των ματιών μου. Με κάποια σκόνη, ας την πω φάρμακο, που μου έδωσε ο ομοιοπαθητικός μου κ. Στουραϊτης, μέχρι σήμερα δεν ξέρω τι θα πει πονοκέφαλος.

Μ.Κ., Αθήνα, 30/1/2002


 

Πρόπτωση πρωκτού

 

Με τον μεγάλο μου γιο είχα δύο σοβαρά περιστατικά. Το πρώτο ήταν ότι έβγαινε το έντερό του, πρόπτωση πρωκτού το λένε. Και σ’ αυτή την περίπτωση η λύση ήταν σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων η εγχείρηση. Δέκα ημέρες θεραπείας με την Ομοιοπαθητική υπό την επίβλεψη του κ. Γερ. Στουραϊτη ήταν τελικά αρκετές. (Για το δεύτερο πρόβλημα δείτε στην βραδυγλωσία)

Θανάσης Μαυρίδης, Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2002


 

Ψωρίαση και αρθρίτιδα

 

Στις 6 Δεκεμβρίου 2006 με επισκέφθηκε η κα Κ. Την έβλεπα που εξ αιτίας αρθρίτιδας πονούσε και δεν μπορούσε να περπατήσει. Κατά την λήψη τού ιστορικού της μού έδειξε την ψωρίαση που εμφάνισε ύστερα από κάποιες ενέσεις κορτιζόνης που της έκαναν για την αρθρίτιδα. Έτσι, λοιπόν, ύστερα από τις ενέσεις, δηλαδή ύστερα από την προσπάθεια να καταπιεσθεί η αρθρίτιδα, η κυρία Κ. εκτός από την αρθρίτιδα απέκτησε και ψωρίαση!

Στις εικόνες 1, 2 και 3 βλέπετε την ψωρίαση στην αρχική της μορφή.

Εικόνα 1

 

Εικόνα 2

 

Εικόνα 3

Στις εικόνες 4, 5 και 6 βλέπουμε την κατάσταση της ασθενούς στις 17 Μαρτίου 2007, δηλαδή περίπου 4 μήνες από την αρχή της θεραπείας της.

 

Εικόνα 4

 

Εικόνα 5

 

Εικόνα 6

Στις εικόνες 7, 8 και 9 βλέπετε την κατάσταση της ασθενούς όπως ήταν στις 15 Μαΐου 2007, δηλαδή περίπου 6 μήνες από την αρχή της θεραπείας.

Εικόνα 7

 

Εικόνα 8

 

Εικόνα 9

Η κυρία Κ., ύστερα από περίπου 6 μήνες θεραπείας με την ομοιοπαθητική, απαλλάχθηκε από την ψωρίαση και από την αρθρίτιδα που την ταλαιπωρούσε.


 

Ωτίτιδα

Ο Γιώργος Α. από τον Φεβρουάριο του 2000, που ήταν τριών χρονών, παρουσίαζε ωτίτιδες για τις οποίες ο ωτορινολαρυγγολόγος χορηγούσε αντιβιοτικά. Αυτά καταπολεμούσαν την φλεγμονή, αλλά το υγρό στο αυτί επέμενε και έτσι υπήρχαν υποτροπές, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το καλοκαίρι με τα μπάνια στην θάλασσα ο Γιώργος δεν αρρώστησε καθόλου, αλλά με την επιστροφή του στον παιδικό σταθμό το πρόβλημα επανήλθε ακόμα πιο έντονο. Ο γιατρός συνιστούσε αντιβιοτικά ή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια». Έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ομοιοπαθητική αγωγή - που μόνο κατ’ όνομα γνωρίζαμε τότε – με την καθοδήγηση του κ. Στουραϊτη, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοιπαθητικής.

Πρέπει να ομολογήσω ότι στις αρχές η υπομονή μας δοκιμάστηκε αρκετά αφού δεν είχαμε την υποτιθέμενη σιγουριά της αντιβίωσης. Από την άλλη ξαφνιαστήκαμε από την άμεση καταπολέμηση – ζήτημα ωρών – της ωτίτιδας με μια και μόνο κάψουλα!

Για κάποιους μήνες οι ωτίτιδες συνεχίζονταν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, αλλά με την χορήγηση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου η φλεγμονή υποχωρούσε άμεσα.

Τελικώς στις αρχές του Γενάρη 2001, ύστερα από μια συνάντηση, ο κ. Στουραϊτης έδωσε στον Γιώργο μια κάψουλα και μας είπε ότι θα έλυνε το πρόβλημα μια για πάντα. Πραγματικά, από τότε το παιδί δεν έχει ξαναπαρουσιάσει ωτίτιδα, έχει κερδίσει βάρος και γενικά είναι πιο υγιές και δυνατό. Μπορεί να έχει συχνά καταρροή, αλλά δεν προκαλείται φλεγμονή, που παλαιότερα ήταν η μόνιμη κατάληξη μιας ίωσης. Το αμυντικό του σύστημα φαίνεται να έχει δυναμώσει αισθητά χωρίς την βοήθεια κανενός είδους χημικών ουσιών.

Η μητέρα του Γιώργου, Χαϊδάρι, 12 Ιουνίου 2001