Γεράσιμος Στουραΐτης

Ο Γεράσιμος Στουραΐτης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του καθώς και κύκλο σπουδών στην εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας.

Από το 1964 έζησε στο Aachen της Γερμανίας, όπου εργάσθηκε και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, αποφοιτήσας με υποτροφία το 1970. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην Ελλάδα, επέστρεψε στην Γερμανία, όπου από το 1974 εργάσθηκε και ειδικεύτηκε στην μελέτη και επίβλεψη μεγάλων έργων.

Την δεκαετία του ‘80 στρέφεται στην Ομοιοπαθητική σπουδάζοντάς την στην Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκτοτε, πραγματικός εραστής της, την ασκεί επίσημα στην Ελλάδα, ως πρώτος Έλλην μη γιατρός, και προσπαθεί για την αναγνώριση και διάδοσή της στον ελληνικό χώρο με σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλία κά.
Το 1993, ιδρύει το Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ΙΚΚΟ), το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα για γιατρούς και για μη γιατρούς.

Το 1997, πρωτοστατεί και ιδρύεται ο Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ), ο οποίος γίνεται μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ECCH). Από το 1997 μέχρι και το 2014 εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος. Από τον Ιανουάριο του 2015 με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΟΕ αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος.

Το 2006, ένα ακόμα όραμά του πραγματοποιείται. Η ίδρυση του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Υγείας με στόχο την ενημέρωση και προστασία του πολίτη σε θέματα εμβολιασμών, υγείας, διατροφής, περιβάλλοντος κά.

Παράλληλα με την τόσο γεμάτη καθημερινότητά του, γράφει και μεταφράζει. Το δημοσιευμένο έργο του μικρό αριθμητικά, αλλά μεστό σε περιεχόμενο. Αγαπημένα του θέματα, ο δρόμος της ελληνοαιγυπτιακής εσωτερικής παράδοσης προς την αυτογνωσία και η εμβάθυνση στην Ομοιοπαθητική θεραπευτική τέχνη. Με την συγγραφική του δραστηριότητα είναι από το 2001 μέλος στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.